СРЕДБА ВО АВАВ ХЕПИ ДОГ СО ДЕЦА СО АУТИЗАМ

АвАв Хепи Дог и Аутизам ААМК, на 18ти, Октомври 2018, во АвАв хепи Дог центарот оддржаa настан под мотото СРЕЌНИ ДЕЦА И СРЕЌНИ КУЧИЊА

Настанот е со цел да се подигне свеста за децата со посебни потреби, да се промовира еднаквоста и да се дружиме и веселиме сите заедно со дечињата и кучињата како најдобари пријатели на децата.

Нашите најмили специјални дечиња и најдобрите и најверните пријателчиња кучињата имаа прекрасна дружба, многу љубов и гушкање во нашиот парк.

Децата и родителите на Здружението Аутизам мк бea на гости во АВАВ доги паркот каде ужива во меѓусебната дружба, играње со кучињата и тимот на паркот кои им овозможи да излезат од нивните домови и да ја наредат сложувалката наречена еднаква шанса за живот на сите деца.

 

Имаш прашање, критика или сугестија? Кликни на копчето и вклучи се во дискусијата на нашата ФБ страна!