ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЖИВОТНИТЕ ВО АВАВ ХЕПИ ДОГ

АвАв Хепи Дог Парк, Скопје, Македонија се приклучи кон иницијативата Светски Ден на Животните на 4ти Октомври со организирање на Хуманитарен донаторски настан и забава. Забавата за кучињата беше организирана како настан на кој сите гости донесоа храна, кебиња, алишта или кој колку може и кој колку има, за да се помогне на бездомните кучиња. Сите собрани средства и храна се донирани на бездомните и напуштени миленици, а особено на малите кученца.

Настанот е со цел да се подигне свеста за ненапуштањето на домашните миленици и за посвојување на бездомните кучиња наместо нивно купување.

Под мотото е Кучето е за цел живот

Имаш прашање, критика или сугестија? Кликни на копчето и вклучи се во дискусијата на нашата ФБ страна!