Ова е Миа

На седум годишна воздраст, многу мила, дружељубива и мирна. Куче кое најголемиот дел од денот го спие, како и нејзиниот сопственик. Најголем љубител на храна па затоа и ја надминува нормалната тежна на мопс. Омилена команда за послушност и е “СЕДИ ЗА ДА ЈАЈШ” – бидејќи по потекло е од Охрид.

Мопсот е раса на куче со физички специфични карактеристики на набрчко, кратко-задушено лице и виткана опашка.

Потекло: Кина

Хипоалергично: Не

Животен век: 12 – 15 години

Темперамент: послушен, умен, шармантен, тврдоглав, дружељубив, тивок, внимателен

Бои: црна, сива, сребрена, кајсија

Висина:

  • Машко: 30 см;
  • Женски: 25 см;

Имаш прашање, критика или сугестија? Кликни на копчето и вклучи се во дискусијата на нашата ФБ страна!