Ова е Луна

Девет годишен американски стафорд. Многу мила и дружељубива, постојано гладна, од утро до вечер легната во кревет. Прошетките најчесто ги поминува избањата во Вардар.

Американскиот Стафорд, исто така познат како Амстаф, е средна големина, американска раса на кучиња со кратки уши. Таа е една од неколкуте раси во групата на питбули.

Потекло: Соединетите Американски Држави

Животниот век: 10 – 15 години

Темперамент: здрав, пријателски, посветен, лојален, внимателен, храбар

Бои: црна, сива, црна, бела,  кафеава

Тежина:

  • Женски: 28-40 кг;
  • Машки: 28-40 кг:

Висина:

  • Женски: 43-46 см;
  • Машки: 46-48 см;

 

Имаш прашање, критика или сугестија? Кликни на копчето и вклучи се во дискусијата на нашата ФБ страна!