Ова е Бади

Три годишен кокер шпаниел, брат на Биги(бигал) и родител на целото семејство. Послушен, женствен, па често повикуван со “ЛЕПОТИЦЕ ДОЈДИ”. Доминантен, алфа мажјак и мајкин син. Најмногу од се сака да добива љубов од секој човек што ќе го запозне така што послушно седи и прави се што ќе му се нареди за да добие галење…

Англискиот кокер Шпаниел е активно, добродушно  куче кое е добро и компактно изградено. Постојат”работни” кокери и “изложбени” кокери.

Хипоалергично: Не

Животен век: 12 – 15 години

Бои: Црно, Сино Роан, Црно и Злато, Три-боја, Портокал

Темперамент: пријателски, приврзан, игрив, тивок, верен, обучен

Тежина:

  • Женски: 12-15 кг;
  • Машки: 13-16 кг;

Висина:

  • Женски: 36-41 см;
  • Машки: 38-43 см;

Имаш прашање, критика или сугестија? Кликни на копчето и вклучи се во дискусијата на нашата ФБ страна!